Avsnitt 1: “Podden som ska lära dig allt om AI”

2018-01-18

Här är podden som ska lära dig allt om AI

Idag släpps det allra första avsnittet i AI-podden, en podd som görs i samarbete med AI-forskaren Ather Gattami. Varje torsdag släpps ett nytt avsnitt med en ny spännande gäst.

Förutom att forska inom AI vid RISE (Research Institutes of Sweden) är Ather Gattami även grundare av techbolaget Bitynamics som hjälper företag att bli AI-drivna.

Varför har du valt att göra en podd inom temat AI?

– Det är väl framför allt för att popularisera och sprida kunskap om AI. Det är ett så pass intressant ämne som är väldigt aktuellt. Det händer en hel del som allmänheten inte känner till och jag vill belysa det som händer på företag och organisationer.

Vad kommer du att ta upp i podden?

– Jag kommer prata med personer från olika industrier, företag och organisationer. Det kommer vara allmänt snack om AI, med allt från vad den personen gör och vad deras organisation gör, vilka visioner de har och vad de tror om AI inför framtiden. Är det ett hot mot framtiden? Eller är det positivt? Det kommer vara breda och avslappnade samtal.

Veckans gäst är Peter Dahlgren, vd för Nordnet, som blev vald till årets bank 2017 för stora satsningar inom AI med bland annat Robosave.

Vad pratar ni om?

– Allt från hur Peter Dahlgren själv ser på AI, hur Nordnet har satsat på AI den senaste tiden och hur det i framtiden kommer att påverka bank och finans.

AI-forskaren Ather Gattami.
Soundcloud
Spotify