Avsnitt 4: “Personliga avatarer ger bättre sjukdomsdiagnos”

2018-02-08

Personliga avatarer ger bättre sjukdomsdiagnos

AI-podden möter professor Thomas Schön och reder ut begreppen AI, machine learning och deep learning.

I detta avsnitt av AI-podden träffar Ather Gattami professor Thomas Schön, som reder ut begreppen AI, machine learning och deep learning, och förklarar hur de hänger samman. Thomas Schön berättar om varför AI är så hett idag och duon drar paralleller till det amerikanska rymdprogrammet Apollo som leddes av NASA för att åka till månen.

Thomas Schön berättar om pågående forskning och utveckling, allt från ljudböcker med röster som anpassar sig efter lyssnaren till självkörande bilar och avatarer som ska representera oss för att ge bättre diagnoser inom vården.

Professor Thomas Schön. Foto: Mikael Wallerstedt.
Soundcloud
Spotify