Avsnitt 18: “AI-strategin måste komma från företagstoppen”

2018-05-17

AI-strategin måste komma från företagstoppen

Veckans gäst i AI-podden är Gilles Ermont, head of digital innovation på Capco. Han har nyligen, tillsammans med andra författare, skrivit en artikel om AI och organisationsdesign.

Gilles Ermont poängterar i podden vikten av att organisationerna ställer sig frågan “Var är man på väg med affärerna” när man planerar för implementationer av AI och han understryker vikten av att AI-lösningar måste förankras i en företagsstrategi.

Gilles Ermont berättar vidare att AI har andra dimensioner för företagsnyttan som man vanligtvis inte tänker på, såsom vilka KPI:er man ska optimera och huruvida de är relevanta för affären och affärsstrategin.

AI-poddens Ather Gattami och Gilles Ermont berör även det väldigt aktuella ämnet om bristen på expertis inom AI, och Gilles Ermont föreslår mer frihet och intressanta arbetsuppgifter för att kunna tävla med stora bolag som Google om rekrytering av talanger.

AI-poddens Ather Gattami möter Gilles Ermont, head of digital innovation på Capco.
Soundcloud
Spotify