Avsnitt 22: “Peter Eriksson gästar AI-podden”

2018-08-30

Peter Eriksson gästar AI-podden

AI-poddens Ather Gattami och Sveriges digitaliseringsminister Peter Eriksson diskuterar varför Sverige ligger efter i AI-utvecklingen.

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Peter Eriksson, Sveriges digitaliserigsminister. Peter Eriksson berättar om de senaste AI-satsningarna som gjorts i Sverige och motiverar varför det är viktigt för Sverige att hänga med i utvecklingen och bidra inom AI-forskning och utveckling.

Vi diskuterar varför Sverige ligger efter idag, gör en jämförelse med andra länder som är ledande, som bland annat Kanada som kan jämföras med Sverige befolkningsmässigt.

Peter Eriksson berättar även om olika samhällsnyttor och trycker på vikten att inte låta ett fåtal företag ha monopol på en så oerhörd viktig teknologi. Återigen görs en jämförelse av AI med elektriciteten och möjligtvis staternas roll att demokratisera AI genom att göra den tillgänglig för samhället precis som man gjort med elektriciteten.

AI-poddens Ather Gattami gästas av Sveriges digitaliseringsminister Peter Eriksson.
Soundcloud
Spotify