Avsnitt 23: “Ge inte upp för tidigt när det gäller forskning och utveckling”

2018-09-06

Ge inte upp för tidigt när det gäller forskning och utveckling

AI-podden gästas av Daniel Gillblad, head of Rise AI.

AI-poddens gäst den här veckan är Daniel Gillblad, head of Rise AI. Han pratar om det nya spännande initiativet som Rise inledde innan sommaren, Rise AI. Han berättar om konstellationen och målen med detta initiativ som har uppkommit efter att akademin och industrin i Sverige insett det stora behovet av AI-kompetens.

I detta avsnitt diskuterar vi även dagens teknologi och inte minst dess brister idag, allt från den orimliga energiförbrukningen till behovet av orimligt stora datamängder för att maskiner ska kunna lära sig enkla uppgifter.

Daniel Gillblad ger även svar på varför han tror att Sverige ligger efter inom AI, medan Kanada är ledande.

AI-poddens Ather Gattami gästas av Daniel Gillblad, head of Rise AI.
Soundcloud
Spotify