Avsnitt 24: “Framtidens radio är individanpassad”

2018-09-13

Framtidens radio är individanpassad

Framtidens radio är ämnet för veckans avsnitt av AI-podden.

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Simon Gooch, head of innovation på Sveriges Radio. Han berättar om spännande projekt på SR där man utnyttjar AI för att kunna personalisera utbudet av musik och radioprogram. Simon Gooch berättar om att SR använder teknik som påminner om Spotifys “Discover Weekly”, där man använder historisk data av hur lyssnarna konsumerar radio för att kunna förutsäga vad enskilda individer vill ha.

Simon Gooch berättar också om det gigantiska arbete som pågår för att digitalisera ett enormt arkiv av historiskt radiomaterial som en del av AI-utvecklingen. Tillsammans med AI-poddens Ather Gattami förs även samtal kring hur man kan använda AI för att förbättra radion och journalistiken.

AI-poddens Ather Gattami och Simon Gooch, head of innovation på Sveriges Radio.
Soundcloud
Spotify