Avsnitt 28: “AI och 5G är centralt för Sony”

2018-10-11

AI och 5G är centralt för Sony

AI-podden möter Lijo George, Business Lead of Artificial Intelligence på Sony.

Lijo George berättar för AI-podden om Sonys arbete inom AI över de olika affärsområdena inom Sony och framför allt Sony Mobile där han jobbar. AI och 5G är de två centrala teknologierna för Sony enligt Lijo George.

Han berättar att mycket av arbetet handlar om Edge AI som innebär att köra AI-algoritmer på mobiltelefoner och sensorer, bland annat, istället för upp i molnet. Detta leder till utmaningar eftersom AI-algoritmerna är energihungriga och implementationer på konsumentelektronik som är batteridriven kan vara utmanande.

Lijo George berättar om några av Sonys häftigaste projekt där man bland annat med hjälp av kameror filmar i fabriker för att optimera hur produktionslinjer för varutransport optimeras med hjälp av reinforcement learning baserat på videobilderna.

Han berättar även för AI-podden att han är imponerad av de möjligheter som har öppnats upp med hjälp av djup inlärning, en maskininlärningsalgoritm som har löst många problem som tidigare ansetts vara svåra.

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Lijo George på Sony.
Soundcloud
Spotify