Avsnitt 27: “Affären och datan är viktigast”

2018-10-04

Affären och datan är viktigast

Automationsarbete är ämnet i veckans avsnitt av AI-podden, som gästas av Olle Steffner - director of IP Management på Billerud Korsnäs.

I veckans avsnitt av AI-podden berättar Olle Steffner om hur Billerud Korsnäs AI-resa började genom att tillsammans med ledningsgruppen definiera vad digitalisering är i bolagets bransch.

Han berättar att detta arbete ledde till ett multifunktionellt team, som i princip finns kvar idag.

Olle Steffner delar med sig av hur man använder sig av mätningar på olika delar av processerna för att till exempel framställa papper, och baserat på data kan man bygga prediktiva modeller för att kunna ta optimala beslut i processen, och exempelvis förutspå fel är på väg att hända innan det händer och då åtgärda det.

Olle Steffner berättar även att han inte anser att det är viktigt att företaget bemästrar verktygen inom maskininlärning, utan det är snarare affären och datan man sitter på som är den viktiga resursen – därför är han inte så orolig för kompetensbristen inom AI.

Tillsammans med AI-poddens Ather Gattami diskuterar Olle Steffner huruvida han kommer att förlora sitt jobb på grund av AI, hur han tror på maskiner som framtida psykologer, samt hur AI kan ta bort de tråkiga jobben så vi får ännu trevligare arbetsuppgifter.

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Olle Steffner, director of IP Management på Billerud Korsnäs.
Soundcloud
Spotify