Avsnitt 31: “Vi har ingen AI idag, men kanske år 2030”

2018-11-01

Vi har ingen AI idag, men kanske år 2030

AI-poddens Ather Gattami och Nikos Acuña, chief visionary på Sizmek, diskuterar kreativitet och AI.

Veckans gäst i AI-podden är Nikos Acuña, chief visionary på Sizmek. Tillsammans med AI-poddens Ather Gattami diskuteras bland annat kreativitet och huruvida AI kan matcha mänsklig kreativitet, alternativt om det kan vara ett redskap till att utvidga den.

Duon diskuterar exempel där man tror att AI är en lösning när det i många fall inte är AI, utan snarare handlar om maskininlärning. Nikos Acuña menar att det finns många smarta algoritmer som bygger på maskininlärning utan att för den delen klassificeras som AI. Detta omfattar automatiserad marknadsföring, självkörande bilar, objektigenkänning, textöversättning, och så vidare.

Nikos Acuña ger sin definition av intelligens genom att ge det så kallade Turingtestet som exempel, vilket han förklarar närmare i veckans avsnitt.

Dessutom diskuteras vilken roll AI kan spela i det kreativa arbetet inom allt från konst till film och musik.

AI-poddens Ather Gattami gästas av Nikos Acuña, chief visionary på Sizmek.
Soundcloud
Spotify