Avsnitt 36: “Vi vill demokratisera AI”

2018-12-06

Vi vill demokratisera AI

Hör historien om mjukvaran Einstein i nya avsnittet av AI-podden.

Denna vecka gästas AI-podden av Baman Motivala, vice president på Salesforce. Baman Motivala börjar med att prata om mjukvaran Einstein, som är ett analysredskap för företag. Han berättar historien bakom mjukvaran och varför man skapade Einstein. Han går också in lite närmare på ett par exempel där Einstein skulle kunna vara till hjälp, som har att göra med att samla data samt bearbeta data.

Baman Motivala berättar också om Gartners rapport som visar att av alla företag som (påstår att de) jobbar med AI så är det endast 4 procent som gör något relevant.

AI-poddens Ather Gattami och Baman Motivala spinner vidare på det och diskuterar svårigheten med att påvisa ROI inom företag när man investerar i AI. Baman Motivala föreslår hur man borde se på det och hur man utvärderar resultaten som AI-systemen bidrar med.

AI-poddens Ather Gattami och Baman Motivala, vice president på Salesforce.
Soundcloud
Spotify