Avsnitt 39: “AI-system slår människan i poker”

2018-12-27

AI-system slår människan i poker

Det nya avsnittet av AI-podden gästas av Martin Schmid, forskare på Deepmind.

Den sista gästen i AI-podden den här säsongen är ingen mindre än Martin Schmid, forskare på Deepmind och en av huvuduppfinnarna till Deepstack, ett AI-system som lyckats besegra professionella pokerspelare. Deepstack har bland annat blivit uppmärksammat i Science, en av världens mest respekterade tidskrifter inom naturvetenskap.

I avsnittet förklarar Martin Schmid varför poker skiljer sig markant från andra spel, framför allt då spelarna inte har full information om hela spelet och motståndarna, vilket gör det mycket svårare än exempelvis schack, där man ser allt och inget är dolt.

Att förstå hur man spelar poker är mycket viktigt för att förstå hur man kan bygga ett AI-system som kan ta beslut där andra människors beslut påverkar utfallet och där AI-systemet inte har all information om omvärlden, vilket är fallet i verkligheten.

Med det här sista avsnittet vill vi tacka alla lyssnare för att ha följt AI-podden under 2018 och önskar alla ett gott nytt år.

AI-poddens Ather Gattami gästas av Martin Schmid, forskare på Deepmind.
Soundcloud
Spotify