Avsnitt 38: “AI ersätter inte människor inom kreativitet”

2018-12-20

AI ersätter inte människor inom kreativitet

Telia utvecklar en AI-advokat, berättar Susanna Berg i AI-podden.

Susanna Berg, Head of Automation på Telia, berättar i veckans avsnitt av AI-podden vad hon anser att AI kan göra och kommer kunna göra i framtiden, men även vilka uppgifter vi människor kommer att behöva jobba med fortfarande.

Susanna Berg menar att AI kommer att vara bra på att kopiera människor och göra saker som har gjorts förut och härma dem, men nytänk och uppfinningsförmågan kommer människan fortfarande att vara bättre på. Det gäller framför allt allt som ligger på det mänskliga planet, där människor interagerar med andra människor på ett helt annat sätt än vad datorer gör.

Susanna Berg berättar om hur Telia jobbar med AI, mycket handlar om kundupplevelser och hur man utvecklar nya tjänster, men även interna processer som optimeras och automatiseras. Ett intressant case som Telia jobbar med är en AI-advokat, som ska kunna verifiera DPA-avtal (data processing agreement) och se till att de uppfyller kraven enligt lag (GDPR).

AI-poddens Ather Gattami gästas av Susanna Berg, head of automation på Telia.
Soundcloud
Spotify