Avsnitt 41: “Viktigt med energieffektiva AI algoritmer”

2019-02-21

“Viktigt

Leif Nordlund, affärsutvecklare inom AI på Nvidia

Leif berättar om hur Nvidia jobbar med AI inom olika områden som autonoma system, genetik, molekyler biologi, och sjukvård. Leif berättar om Nvidia satsningar inom utveckling av hårdvara som är anpassad för AI algoritmer för att få ännu bättre prestanda. Ett exempel är att Nvidias hårdvara som är AI-skräddarsydd kan analyser bilder på 10 minuter, som normalt skulle ta en timme med standard hårdvara.

Hårdvaran är byggd för att efterlikna den mänskliga hjärnan, alltså en arkitektur för artificiella neurala nätverk. Detta har andra fördelar som min strömbrukning och mindre kyla när dessa datorer körs. Vi diskuterar hur energifrågan är viktig att prata om eftersom dagens maskininlärningsalgoritmer är extremt data- och energihungriga, vilket är inte så hållbart i längden.

 

AI-poddens Ather Gattami gästas av Leif Nordlund, affärsutvecklare inom AI på Nvidia.
Soundcloud
Spotify