Avsnitt 40: ”Startup bolag måste sälja på AI-värdet och inte tekniken”

2019-02-13

Startup bolag måste sälja på AI-värdet och inte tekniken

AI-podden är tillbaka med veckans gäst Tuva Palm, VD och medgrundare till Evolvery samt affärsängel på Atomico.

Tuva Palm delar med sig av hennes resa inom teknik och framför allt där hon varit inblandad i AI-relaterade projekt. Det omfattar bolag som Klarna och Nordnet som valdes till årets bank 2017 för sina insatser inom AI bland annat och där Tuva var CTO. Hon berättar om hur man använda sig av kunddata för att nå ut till rätt grupp som man kan aktivera framförallt inom sparande. Dessa insikter som man kommit fram till med hjälp av data kunde man sedan kombinera med en spar-robot, Robosave, som hjälpte till med kunders sparande. Hon berättar även om andra projekt som inte var lika framgångsrika som Nordnets satsning på en chatbot delvis för att en chatbot inte har någon intelligens och därför var den inte användbar i de syften man kanske tänkt sig.

Tuva Palm berättar också om sin nya roll som affärsängel på Atomico och hur startups använder sig av två buzzwords för att sälja sina idéer, nämligen blockchain och AI. Hon menar att många bolag trycker på tekniken istället för den nya lösningen till det problemet som adresseras av företaget. Tuva understryker att hon gillar innovative lösningar med cutting edge teknologi, men fokus ska trots allt i värdet som tekniken innebär för problemet man försöker lösa.

 

AI-poddens Ather Gattami gästas av Tuva Palm, VD och medgrundare, Evolvery.
Soundcloud
Spotify