Avsnitt 42: “Edge AI viktigt problem att lösa”

2019-02-28

Edge AI viktigt problem att lösa

Ulrika Jägare, Director, Technology & Architecture, Ericsson.

Veckans gäst är Ulrika Jägare, Director, Technology & Architecture på Ericsson.
Ulrika berättar om vikten av artificiell intelligens för telekommunikation, framför allt i en era av  miljarder av elektroniska prylar kommer vara uppkopplade och bilda internet of things (IoT) vars komplexitet kommer vara ohanterlig för människor.  Ulrika ger konkreta exempel på hur man t ex ha AI i basstationer (enheterna som mobiltelefonerna är uppkopplade till) för att kunna fördela resurserna i ett geografiskt område beroende på behov som basstationen lär sig över tid.

Vi diskuterar så kallad Edge AI, alltså AI som är implementerad på själva enheterna istället för att ha intelligens på molnet som tar besluten och kommunicerar till användarenheterna (så fungerar Siri, Alexa, etc. t ex). Vi pratar om vikten av att lösa problemet och hur Ericsson gör för att förhålla sig till det genom att börja med enklare implementationer.

Ulrika Jägare berättar även om hur Ericsson använder AI i interna

AI-poddens Ather Gattami gästas av Ulrika Jägare, Director, Technology & Architecture, Ericsson.
Soundcloud
Spotify