Avsnitt 46: “Virtuella butiksbiträden och kassalös check-out är framtiden”

2019-03-28

Virtuella butiksbiträden och kassalös check-out är framtiden

Carolin Solskär, Head of Innovation på Nordic Tech House.

Veckans gäst är Carolin Solskär, Head of Innovation på Nordic Tech House, som i detta avsnitt berättar om de senaste AI-trenderna inom Retail.
.
Carolin berättar bland annat om ett centralt problem som man försöker att lösa inom retail, nämligen att hitta tekniska lösningar som kan förena e-handel med de fysiska butikerna. Där spelar AI en central roll för att lösa problemet. Betallösningar och kassalös check-out är en viktig hörnsten där kunderna kan gå in och handla varor utan att stå i någon kö, i stil med Amazon Go eller Tosk.
.
En annan lösning är att ha en virtuell butiksbiträde som har någon sorts intelligens för att förstå våra preferenser. Dessa virtuella butiksbiträde bör använda sig om mer information om kunderna för att ge en mer personaliserad och intelligent service.
.
Carolin Solskär går  in på den europeiska dataskyddsförordningen GDPR och vad innebär, där hon förklarar kort och koncist vad företagen kan och inte kan göra, och vilka rättigheter individerna har med avseende på deras data. Vi diskuterar även ägandet av data, hur man ser på det som resurs och hur företag och kunder kan dra nytta av dess värde.

AI-poddens Ather Gattami gästas av Carolin Solskär, Head of Innovation på Nordic Tech House.
Soundcloud
Spotify