Anders Remnebäck och Ather Gattami från AI-Podden.se brätter om Artificial intelegince

Avsnitt 50: “AI löser komplexa logistikproblem”

2019-04-25

AI löser komplexa logistikproblem

Anders Remnebäck medgrundare på Optilon.

AI-poddens gäst denna vecka är AI Anders Remnebäck, medgrundare på Optilon. Anders berättar om hur Optilon använder sig av AI inom logistik-optimering, allt från orderprognos till lageroptimering.
.
Anders berättar att AI används för att förstärka statistisk analys, allt från att se säsongmönster där man skulle kunna förutsäga lagerbelastningen exemplevis, till hur olika kampanjer påverkar försäljningen och hur man kan adaptera till dessa. Han berättar även att man använder sig av AI för interna processer såsom kvittoredovisning.
.
Man låter helt enkelt datorn lära sig att sortera olika kvitton, och i kvitton automatiskt identifiera belopp och moms samt annan relevant information. Anders menar att datorn är mycket snabbare och noggrannare på att utföra denna typ av jobb.
.
Anders Remnebäck berättar även om hur man kan använda sig av AI för sortimentshantering, där han tar som exempel fallet då man vill reducera antalet sortiment i butik utan att påverka försäljningen på ett negativt sätt. Anders nämner flera intressanta exempel där AI löser problemen på ett enkelt sätt och där en mänsklig lösning inte skulle vara möjlig.

Anders Remnebäck och Ather Gattami från AI-Podden.se brätter om Artificial intelegince
AI-poddens Ather Gattami gästas av Anders Remnebäck medgrundare på Optilon.
Soundcloud
Spotify