Anders Ygeman och Ather Gattami från AI-Podden.se brätter om Artificial intelegince

Avsnitt 48: “AI är viktig för att effektivisera myndigheter”

2019-04-11

AI är viktig för att effektivisera myndigheter

Anders Ygeman, Sveriges Energi- och Digitaliseringsminister.

Denna vecka gästar Anders Ygeman AI-podden ,  Sveriges Energi- och Digitaliseringsminister.
.
Anders berättar om Sveriges inställning till att vara med i AI-utvecklingen och att utveckla den kompetens som behövs för att vara ett konkurrenskraftigt land. Anders Ygeman berättar om hur viktig AI är som teknologi för Sverige, t ex dess stora potential att förbättra hälso- och sjukvården. Han berättar även om svenska myndigheters arbete med att använda AI för att effektivisera processer och arbeta snabbare.
.
Vi diskuterar även Sveriges status när det gäller forskning och utveckling inom AI, och jämför bland annat med vårt grannland Finland som satsar mer än 15 gånger som Sverige. Anders Ygeman menar att i dagsläget så låter man de stora företagen ta ledningen och vi diskuterar riskerna med att inte ha tillgång till teknologin utan endast tillgång till produkterna som de stora företagen tillhandahåller.

Anders Ygeman och Ather Gattami från AI-Podden.se brätter om Artificial intelegince
AI-poddens Ather Gattami gästas av Anders Ygeman, Sveriges Energi- och Digitaliseringsminister.
Soundcloud
Spotify