Avsnitt 47: “AI kommer att leva eget liv!”

2019-04-04

AI kommer att leva eget liv!

Erik Langenskiöld, medgrundare och konsult på Evolvery.

Veckans AI-poddengäst är Erik Langenskiöld, medgrundare och konsult på Evolvery, berättar om de senaste trenderna han observerat inom AI. Vi diskuterar AI i framtiden mer visionärt, allt från 1 till 50 år framåt i tiden!
.
Erik berättar om spännande teknologier som AI inom utbildning, där han tar Neuralink som exempel. Neuralink, ett bolag där Elon Must är inblandad bland annat, vill utveckla en produkt som kan läsa våra tankar genom de elektriska signalerna (fältet) som hjärnan genererar och på så sätt översätta det direkt till digital form. Det gäller allt från att skriva direkt genom att tänka utan använda tangentbordet, eller styra objekt som är koppla till den produkten. Erik berättar även om en omvänd teknologi där vi kanske har bättre förståelse av hur hjärnan fungerar där vi kan ladda upp kunskap till hjärnan från en dator. Han går öven in på farhågor som är kopplade till denna teknik.
.
Erik Langenskiöld berättar även om emotionell AI och dess viktiga roll i tillämpningar, inte minst inom marknadsföringen. Erik ger exempel på scenarier på hur man kan bygga teknik där den emotionella förståelsen med hjälp av AI kan ge mervärde i kundresan.
.
Vi pratar även om AI inom sjukvård, begränsningar på data som är nödvändiga för att bygga AI-algoritmer, stoppa åldrande, och mycket mer.

AI-poddens Ather Gattami gästas av Erik Langenskiöld, medgrundare och konsult på Evolvery.
Soundcloud
Spotify