Josefin Landgård och Ather Gattami brätter om Artificial intelegince

Avsnitt 51: “Framtidens sjukdomsdiagnostik kommer vara AI-driven”

2019-05-02

Framtidens sjukdomsdiagnostik kommer vara AI-driven

Josefin Landgård, medgrundare av Kry.

Veckans gäst är Josefin Landgråd, medgrundare av Kry samt serie-entrepreneur. Josefin berättar om hur hon ser på AI-tillämpningar inom hälsa- och sjukvård. Hon delar med sig av sin vision av hur sjukvården kommer att förändras mot det bättre genom AI.
.
Josefin Landgård berättar att AI kommer att vara så central att människor inte kommer att ställa diagnoser då de inte kommer upp i samma precision som ett AI-system. Vi drar paralleller med flygplan, där datorer behövs för att stabilisera flygplanen och utan datorer blir det omöjligt att stabilisera flygplan generellt. På samma sätt kommer AI vara central inom sjukvården.
.
Josefin resonerar att förr i tiden så kände man till få sjukdomar och det var enklare för en läkare att hålla allt i huvudet, medans idag har man bredare spektrum av diagnoser vilket gör det komplicerat för läkare att ställa rätt diagnos.
.
Josefin Landgård delar även med sig om hennes vision i framtiden, om hur det kommer bli oundvikligt att man har kartlägga våra gener och där kartläggningen används till olika ändamål, på gott och ont.

Josefin Landgård och Ather Gattami brätter om Artificial intelegince
AI-poddens Ather Gattami gästas av Josefin Landgård, medgrundare av Kry.
Kry
Soundcloud
Spotify