Josefin Landgård och Ather Gattami från AI-Podden.se brätter om Artificial intelegince

Avsnitt 51: “Framtidens sjukdomsdiagnostik kommer vara AI-driven”

2019-05-02

Framtidens sjukdomsdiagnostik kommer vara AI-driven

Josefin Landgård, medgrundare av Kry.

Veckans gäst är Josefin Landgråd, medgrundare av Kry samt serie-entrepreneur. Josefin berättar om hur hon ser på AI-tillämpningar inom hälsa- och sjukvård. Hon delar med sig av sin vision av hur sjukvården kommer att förändras mot det bättre genom AI.
.
Josefin Landgård berättar att AI kommer att vara så central att människor inte kommer att ställa diagnoser då de inte kommer upp i samma precision som ett AI-system. Vi drar paralleller med flygplan, där datorer behövs för att stabilisera flygplanen och utan datorer blir det omöjligt att stabilisera flygplan generellt. På samma sätt kommer AI vara central inom sjukvården.
.
Josefin resonerar att förr i tiden så kände man till få sjukdomar och det var enklare för en läkare att hålla allt i huvudet, medans idag har man bredare spektrum av diagnoser vilket gör det komplicerat för läkare att ställa rätt diagnos.
.
Josefin Landgård delar även med sig om hennes vision i framtiden, om hur det kommer bli oundvikligt att man har kartlägga våra gener och där kartläggningen används till olika ändamål, på gott och ont.

Josefin Landgård och Ather Gattami från AI-Podden.se brätter om Artificial intelegince
AI-poddens Ather Gattami gästas av Josefin Landgård, medgrundare av Kry.
Kry
Soundcloud
Spotify