Två män pratar om AI kan göra skillnad för människors i utvecklingsländer med AI-Podden podcast

Avsnitt 58: “AI-Podden i Almedalen – Kina och AI”

2019-07-02

AI-Podden i Almedalen - Kina och AI

Jacob Lovén, grundare digitala draken och innovationschef på OMD.

Jacob Lovén är grundare av podcasten “Digitala draken” och arbetar till vardags som innovationschef på OMD. Han har även jobbat med affärsutveckling på Klarna, MTGx och Schibstedt.
.
I ett möte med AI-poddens Ather Gattami ger han oss insyn i hur Kina arbetar med AI och förklarar bakgrunden till Kinas uttalade mål om att bli världsledare inom AI år 2030. Kina är nämligen som land föregångare när man tittar på den tekniska utvecklingen inom AI och kan lära Sverige mycket menar Jacob Lovén.
.
I AI-podden pratar Jacob Lovén även om hur tekniken kan förgylla vår tillvaro snarare än att förvärrar den. Samtidigt belyser han vikten av att ha en dialog kring teknikens fördelar och nackdelar då teknikutvecklingen har gått så snabbt att vi ännu inte riktigt har koll på vilka gränser som behöver dras.
.
Jacob Lovén är expert på tech-scenen i Kina. Tillsammans med sin podd-partner Tom Xiang spelar man regelbundet in “Digitala draken” och pratar om det senaste kring kinesisk innovation och hur landet föder techbolag som i rasande fart springer om etablerade föregångare från väst.

Två män pratar om AI kan göra skillnad för människors i utvecklingsländer med AI-Podden podcast
AI-poddens Ather Gattami gästas av Jacob Lovén, grundare av Den digitala draken och innovationschef på OMD.
OMD
Soundcloud
Spotify