Två män pratar om AI kan göra skillnad för människors i utvecklingsländer med AI-Podden podcast i Almedalsvecka

Avsnitt 61: “AI-Podden i Almedalen – Myter om AI och arbetsmarknaden”

2019-07-05

AI-Podden i Almedalen – Myter om AI och arbetsmarknaden

Joakim Wernberg är forskningsledare entreprenörsforum.

Kommer jobben försvinna med AI? Joakim Wernberg är forskningsledare på Entreprenörsforum och författare till rapporten “Människor, maskiner och framtidens arbete”. Han är den sista gästen som besöker AI-podden under Almedalsveckan. I AI-podden försöker Joakim Wernberg reda ut de missuppfattningar som finns idag om artificiell intelligens och arbetsmarknaden.
.
– Det samlade intrycket under Almedalsveckan är att digitalisering och AI kommer förändra allt. Men ingen berättar hur, säger Joakim Wernberg.
.
Joakim Wernberg har medverkat i flera seminarier på temat AI under Almedalsveckan i Visby och konstaterar att intresset för ämnet i år har varit mycket stort. Men samtidigt som det är positivt att allt fler pratar om AI ser Joakim Wernberg också bekymmer.
.
– I många av seminarierna i Visby förklaras AI som något det inte är. Vi har kommit till en punkt där vi måste avliva myterna om artificiell intelligens. AI är inte en ny revolution eller väsensskild från digitaliseringen. Den är inte oreglerad och det är inte en egen organism som växer av sig själv.

Två män pratar om AI kan göra skillnad för människors i utvecklingsländer med AI-Podden podcast i Almedalsvecka
AI-poddens Ather Gattami gästas av Joakim Wernberg är forskningsledare entreprenörsforum och författare till rapporten “Människor, maskiner och framtidens arbete”.
Soundcloud
Spotify