Två män pratar om AI kan göra skillnad för människors i utvecklingsländer med AI-Podden podcast

Avsnitt 57: “AI-Podden i Almedalen med Göran Lindsjö”

2019-07-01

AI-Podden i Almedalen med Göran Lindsjö

Göran är AI-rådgivare på Governo.

Sveriges nestor inom AI, Göran Lindsjö, arbetar till vardags som AI-rådgivare på Governo och har tidigare varit rådgivare åt både Finansdepartementet och Näringslivsdepartementet.
.
Under Almedalsveckan fick Ather Gattami möjlighet att prata med Göran Lindsjö i solen i Almedalen. Tillsammans diskuterade de bland annat hur stat och företag kan bidra till utvecklingen av artificiell intelligens och inte enbart bli konsumenter av AI. Dessutom får svenska Spotify vara med på ett hörn när Göran Lindersjö passar på att hylla deras algoritmer som han menar hittat rätt – även i hans hushåll.
.
Göran är AI-rådgivare på Governo och tidigare rådgivare åt regeringen. Ather Gattami möter Göran i Almedalen och pratar om hur staten och företagen behöver vara modigare i att pröva AI. Och att även lagstiftarna måste in i AI-projekten – som i delstaten Massachussetts där datalagstiftningen ändrats radikalt så att dataanalys och AI kan användas i kampen mot det dödliga opiatmissbruket.

Två män pratar om AI kan göra skillnad för människors i utvecklingsländer med AI-Podden podcast
AI-poddens Ather Gattami gästas av Göran Lindsjö, AI-rådgivare på Governo.
Soundcloud
Spotify