Pokerspelande AI systemet i mänsklig hjärna

Avsnitt 64: “AI har äntligen besegrat människan i Poker!”

2019-08-22

AI har äntligen besegrat människan i Poker!

AI och emotionell intelligens.

I veckans avsnitt pratar vi om det som har hänt inom AI den senaste tiden. Mest spännande är det pokerspelande AI systemet som har utvecklats av forskarna Tomas Sandholm och Noam Brown, som lyckades besegra flera professionella spelare samtidigt (vid samma bord).
.
Detta är på sätt och vis ännu mer häpnadsväckande än DeepMinds AlphaGo, eftersom Poker är mycket mer komplicerat och vi förklarar varför under avsnittet. Andra spännande nyheter berör deep fakes, AI som innovatör och patentägare, samt AI som hjälper kvinnor med att öka deras möjlighet till att bli gravida.
.
Vi pratar även om emotionell intelligens (EI) och vikten av att utveckla AI som tar hänsyn till de mjuka bitarna. Vill man bygga AI system som tilltalar människor och kommunicerar på ett mänskligt sätt, så är det oerhört viktigt att bygga in EI i algoritmerna. Detta är dock en svår utmaning, och av just den anledningen så kommer framtidens jobb att ha mer fokus på det mänskliga. Vem vet, AI kanske gör oss människor mänskligare!

Pokerspelande AI systemet i mänsklig hjärna
AI och emotionell intelligens.
Soundcloud
Spotify