En flicka och en man brätter om Artificial intelegince - Alla pratar AI

Avsnitt 63: “Alla pratar AI”

2019-08-15

Alla pratar AI

Ather pratar olika definitioner av AI, och hur dessa har varierat och förflyttats över tid.

I säsongens första avsnitt introduceras poddens nya format där Anna Ringborg intervjuar Ather Gattami som får berätta om sin bakgrund och hur han började jobba och forska inom AI. Ather får bland annat svara på frågan han brukar ställa i AI-podden, nämligen “vad är AI?”

.

Han berättar bland annat om olika definitioner av AI, och hur dessa definitioner har varierat och förflyttats över tid. Under avsnittet diskuteras även det fenomenet att många pratar om AI, men det är inte sällan som man inte får ett grepp om vad man vill göra med det och hur. Det är även få som ser den stora bristen i riktig kompetens samt risken med att inte ha insikten att man behöver spetskompetens när det gäller AI-teknologi

.

En flicka och en man brätter om Artificial intelegince - Alla pratar AI
AI-poddens första avsnitt säsång tre med Ather Gattami och Anna Ringborg.
Soundcloud
Spotify