en flicka och en man brätter om Kan AI göra medicin billigare?

Avsnitt 68: Kan AI göra medicin billigare?

2019-09-19

Kan AI göra medicin billigare?

Senaste nyheterna om AI

Att ta fram nya medicin är både kostsamt och tidskrävande – det kan ta upp till tio år och kosta miljarder. I det senaste avsnittet av AI-podden får vi lära oss mer om hur medicinföretaget Insilico Medicine tillsammans med ett forskningsteam från universitetet i Toronto lyckades ta fram ett läkemedel på endast 46 dagar med hjälp av AI.
.
Vi tittar även närmare på tjänster som gör det möjligt att byta ut olika personers ansikten på videoklipp har snabbt blivit populära. Appen ZAO är en av de mer populära apparna och har nyligen fått utstå en kritikerstorm mot dess användarvillkor som ger företaget “fria, oåterkalleliga, permanenta, överförbara och relicensierbara” rättigheter till allt användargenererat innehåll. Det kinesiska företaget bakom ZAO har därför gått ut med löfte om ändringar.
.
Marc Zuckerberg har gjort uttalande på ämnet och säger att Facebook kämpar för att hitta ett sätt att hantera och navigera bland falska videos som blir allt vanligare och som han säger kan utgöra en helt ny kategori av desinformation.
.
OVi ställer oss också frågan om AI kan lära sig kreativa processer som skrivande och författarskap. Kreativitet kan ses som en osynlig process som till och med kan vara svår för konstnärer och författare att själva förklara hur den går till. AI har kunnat lära sig att se mönster och kan också på det viset hjälpa kreatörer framåt i sitt arbete.
.
Det och fler nyheter inom AI i det senaste avsnittet av AI-Podden med Ather Gattami och Anna Ringborg.

 

en flicka och en man brätter om Kan AI göra medicin billigare?
AI-poddens Ather Gattami i samtal med Anna Ringborg
Soundcloud
Spotify