En flicka och en man brätter om Artificial intelegince och Minecraft

Avsnitt 67: “Minecraft, röstassistenter och världens undergång”

2019-09-12

Minecraft, röstassistenter och världens undergång

Senaste nyheterna om AI

I det senaste avsnittet av AI-podden får vi lära oss mer om hur forskare börjat använda världens mest sålda datorspel Minecraft för att träna och testa olika typer av AI-system. Det som gör Minecraft användbart för AI-forskning är att trots den oändliga variationen som är inbyggt i spelet, innehåller plattformen även regler som är enkla och förutsägbara inom vissa gränser. Perfekt för forskning med andra ord

Nyligen har även grundarna av jättarna Alibaba och Tesla, Jack Ma och Elon Musk, mötts i ett samtal om AI och framtiden. De både företagsledarna kom mest överens om att man inte var överens kring huruvida AI innebär guld och gröna skogar eller om domedagen hägrar.

Oavsett ståndpunkt finns det redan idag produkter som skapar värde för människor tack vare AI. Smarta assistenter i hemmet likt Amazon Alexa och Apples Siri tilltalar alla, inte minst äldre människor som enligt en ny rapport inte känner sig lika ensamma i hemmet. Kanske just därför har röstassistenter blivit mycket populära hos i USA i åldersgruppen 65 år och uppåt. Idéen om att äldre människor undviker att använda ny teknik är kanske bara en myt?
.
Det och fler nyheter inom AI får dig till livs i det senaste avsnittet av AI-Podden med Ather Gattami och Anna Ringborg. Väl bekomme!

 

En flicka och en man brätter om Artificial intelegince och Minecraft
AI-poddens Ather Gattami i samtal med Anna Ringborg
Soundcloud
Spotify