En flicka och en man brätter om AI i byggbranschen

Avsnitt 70: AI bygger framtidens hem

2019-10-03

AI bygger framtidens hem

AI som bygger hus och Kinas beställning av algoritmer diskuteras i nya avsnittet av AI-podden

I veckans avsnitt av AI-podden diskuterar Ather Gattami och Anna Ringborg AI i byggbranschen. Att bygga hus och byggnader är dåligt för miljön. Byggsektorn svarar för nästan 40 procent av världens totala energiförbrukning och koldioxidutsläpp, enligt en global undersökning från FN.
.
Ett schweiziskt hus byggt av robotar verkar kunna revolutionera byggbranschen. Byggnaden på tre våningar nära Zürich har 3D-printade tak, energieffektiva väggar, träbjälkar monterade av robotar på plats och ett intelligent hemmasystem.
.
AI-poddens Anna Ringborg och Ather Gattami diskuterar även Kina och det faktum att internet regleras i landet på olika sätt. Kina har bland annat beställt AI-algoritmer som är tänkt att påverka värderingarna hos medborgare i jättelandet i öst.
.
Slutligen – är ett AI egentligen smartare än en åttondeklassare? Svaret får du i det senaste avsnittet av AI-podden!

En flicka och en man brätter om AI i byggbranschen
AI-poddens Ather Gattami i samtal med Anna Ringborg
Soundcloud
Spotify