En kvinna och två man brätter om AI hjälper domare betygsätta gymnaster

Avsnitt 73: AI hjälper domare betygsätta gymnaster

2019-10-24

AI hjälper domare betygsätta gymnaster

Senaste nyheterna om AI

Gymnaster kan nu bli bedömda av artificiell intelligens – deras rörelser läses av och analyseras som numerisk data och poängsätts därefter. Det är det japanska bolaget Fujitsu som har utvecklat en teknologin som bygger på AI och 3D-sensorer och som de valt att kalla “Judging Support System”. Med hjälp av den nya tekniken kan man göra idrotten mer rättvis genom att hjälpa domare göra en opartisk poängbedömning för varje idrottare.
.
Vi pratar även om Pinterest som till skillnad från konkurrerande plattformar valt att omfamna partiskhet, begränsa den virala spridningen och bli något av ett antisocialt nätverk. Företaget har gått ut och förklarat att de precis som andra social nätverk använder sig av rekommendationsalgoritmer som bygger på antaganden och fördomar. Genom ett par få frågor tillsammans med bland annat språk och surfhistorik kan de finna ämneskategorier som intresserar en ny användare och som därmed håller dem kvar i appen.
.
Ett annat företag som börjat arbeta mer intensivt med data är det amerikanska försäkringsbolaget MassMutual. Företaget har lanserat ett innovativt samarbete mellan företagets datavetare och dess linjechefer i ett projekt för att bättre kunna spåra upp försäkringsbedrägerier.

En kvinna och två man brätter om AI hjälper domare betygsätta gymnaster
AAI-poddens Ather Gattami i samtal med Anna Ringborg.
Soundcloud
Spotify