En kvinna och två man brätter om Kvinnor inom AI

Avsnitt 72: Hur får vi fler kvinnor att arbeta med AI?

2019-10-17

Hur får vi fler kvinnor att arbeta med AI?

Maria, Grundare av och VD på teknikkvinnor samt Gustaf Hagman, Grundare av och VD på LeoVegas.

I veckans avsnitt gästas AI-podden av Maria Norberg, grundare och VD på Teknikkvinnor samt Gustaf Hagman, grundare och VD på LeoVegas.
.
I avsnittet pratar vi om hur Teknikkvinnor jobbar med att inspirera andra kvinnor att jobba inom tech i allmänhet och AI i synnerhet.
.
Maria Norberg berättar att AI är en så pass central teknologi och att framtidens arbetsmarknad kommer kretsa kring tekniken. Därför är det bra att få med kvinnor redan på tidigt stadium – här och nu.
.
Gustaf Hagman berättar om varför de har stiftat priset Leoregulus, ett initiativ för att uppmuntra kvinnor att söka sig till tech-industrin. Teknikkvinnor var förra årets vinnare, och priset har hjälpt dem framåt i sitt uppdrag.
.
Vi diskuterar även hur LeoVegas använder sig av AI för att motverka spelberoende samt hur Teknikkvinnor arbetar med AI för att få bort partiskhet. Vi pratar även framtid och visioner om AI och hur tekniken påverkar samhället i stort.

En kvinna och två man brätter om Kvinnor inom AI
AI-poddens Ather Gattami gästas av Maria, Grundare av och VD på teknikkvinnor samt Gustaf Hagman, Grundare av och VD på LeoVegas.
Soundcloud
Spotify