En flicka och en man brättar om AI-poddens recept för att bli mer AI-driven

Avsnitt 75: AI-poddens recept för att bli mer AI-driven

2019-11-06

AI-poddens recept för att bli mer AI-driven

Är datorer kreativa på riktigt?

Ett av de största problemen för att företag ska bli mer AI-driven är att hitta rätt kompetens. Men det finns fler ingredienser som företag bör tänka på för att bli mer effektiva.
.
Stora företag måste utvecklas med sin tid och se vilka möjligheter AI kan ge verksamheten för att inte riskera att bli utkonkurrerad av en mer effektiv uppstickare på marknaden.
.
Nya företag som helt och hållet har fokuserat på en AI-lösning för ett befintligt problem skapar en helt ny affär med just den edgen. Historiskt finns det flera exempel på företag som har blundat för den teknologiska utvecklingen och gått under.
.
Det är ingen slump att AI har fått så mycket uppmärksamhet den senaste tiden. Det sägs bland annat att AI är den nya elektriciteten och teknologin kommer ge upphov till nya möjligheter man inte har sett innan. Man kan se AI som en ny infrastruktur som kommer påverka många olika delar av samhället. Från ekonomi och finans till marknadsföring och medicin för att nämna några aktuella exempel.
.
I AI-podden får du ett recept på de grundläggande stegen man som företag behöver tänka på när det är dags att ställa om till en mer digital verklighet.

En flicka och en man brättar om AI-poddens recept för att bli mer AI-driven
AI-poddens Ather Gattami i samtal med Anna Ringborg.
Soundcloud
Spotify