Avsnitt 78: Om börsen och AI

2019-11-28

Om börsen och AI

AI-podden träffar Nasdaqs Mike O'Rourke i New York.

AI har idag en viktig rådgivande roll inom handel av aktier, inte minst när det kommer till robothandel. Veckans gäst i AI-podden är Mike O’Rourke som arbetar som Head of AI på Nasdaqbörsen i New York, en arbetsplats som satsar på AI och med många framgångsrika tillämpningar inom området.

.
Mike O’Rourke förklarar bland annat hur AI kan användas för att hantera stora datamängder och se samband som människor inte kan se på grund av mängden komplex information. Nasdaq arbetar också med AI för att upptäcka olagliga aktiviteter inom börshandel. Det kan handla om aktörer som på olika sätt manipulerar priser för att tjäna så mycket pengar som möjligt på prisändringarna.

Mike O’Rourke berättar även hur Nasdaq använder sig av transfer learning som innebär att man tar med sig lärdomar från Ai algoritmer inom ett område och applicerar dessa på ett annat. Allt för att lösa liknande problem där data kanske saknas.

AI-poddens Ather Gattami gästas av Mike O’Rourke som arbetar som Head of AI på Nasdaqbörsen.
Soundcloud
Spotify