Avsnitt 77: Satsning på AI forskning viktig för Sverige

2019-11-21

Satsning på AI forskning viktig för Sverige

Så tänker Sveriges regering kring artificiell intelligens.

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

.
Ather och Matilda pratar om hur Sveriges regering vill satsa på AI, varför det anses viktigt, och vilken samhällsnytta regeringen tror det kan bidra med. Tillsammans diskuterar de om AI är en teknologi som kommer avgöra länders framtida ekonomi och välstånd och resonerar kring hur regeringen kan agera – inte minst eftersom många hävdar att AI är den nya elektriciteten.

Matilda berättar om hur Sverige satsar på att bygga AI kompetens idag och vad regeringen gör för att driva AI forskningen i Sverige framåt. De diskuterar även hur man genom politik kan försöka tillse att AI inte används till ändamål som är ogynnsamma för mänskligheten.
.
Ather och Matilda pratar även om det faktum att Sverige ligger efter när det gäller AI. Hur ska man säkra Sveriges konkurrenskraft? Varför tror man att ett land som Kanada ligger så långt före oss?  Det är några frågor som vi får svar på i veckans avsnitt.

AI-poddens Ather Gattami gästas av Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.
Soundcloud
Spotify