Avsnitt 87: AI är en affärsmöjlighet

2021-05-27

AI är en affärsmöjlighet

AI-podden med Jan Dernestam, Managing Partner på Mannheimer Swartling

I denna live-inspelning gästas AI-podden av Jan Dernestam, Managing Partner på Mannheimer Swartling, som diskuterar AI inom juridiken.

Vi diskuterar hur AI påverkar juristers yrke samt sättet att jobba på. Jan menar att AI är en affärsmöjlighet som måste utnyttjas för att bli mer konkurrenskraftig. Jan Dernestam tror inte på att AI kommer ta jobb från jurister, utan snarare komplettera jurister med att göra de tråkiga uppgifter, utföra visst rutinarbete snabbt, mer effektivt och noggrant vilket i sin tur frigör tid för att utföra de mer komplexa uppgifterna där människor är mer lämpade.

Vi diskuterar även framtiden med AI, vart ansvaret ligger juridiskt när AI styr som för autonoma fordon exempelvis.

Avsnitt är en live-inspelning som en del av Studio AC, Ackordscentralens livesända webbinarier. Här diskuterades aktuella ämnen inom juridik och ekonomi tillsammans med forskare, konsulter och jurister.

AI-podden med Jan Dernestam, Managing Partner på Mannheimer Swartling
Soundcloud
Spotify