Avsnitt 97: Så ser riskkapitalföretagen på ai-utvecklingen

2023-05-12

Så ser riskkapitalföretagen på ai-utvecklingen

AI-podden med Ted Persson, Partner på EQT Ventures

I det här avsnittet av AI-podden tar vi emot Ted Persson, Partner på EQT Ventures som också har en lång resa som entreprenör.

Ted delar med oss av den senaste utvecklingen inom Venture Capital inom området AI, och berättar om EQT-investeringar men också om andra startups som håller på med AI som han tycker är intressanta. Vi diskuterar den senaste utvecklingen av stora språkmodeller och bildgenererande verktyg och var vi kan se värdet av sådana verktyg.

Ted fortsätter och delar med sig av sina egna drömmar om vad han skulle vilja bygga med hjälp av AI om han skulle starta ett nytt företag. Detta inkluderar lösningar som produktdesign med hjälp av AI.

Ather och Ted diskuterar också skillnaden mellan VCs i Silicon Valley och Europa, och if tycker att vi är ikapp. Detta är ett viktigt ämne eftersom investeringar i AI kräver djärvhet som vanligtvis finns i Silicon Valley men inte någon annanstans.

AI-podden med Ted Persson, Partner på EQT Ventures
Soundcloud
Spotify