Avsnitt 99: EU måste investera mer i AI

2023-06-2

EU måste investera mer i AI

AI-podden med Jörgen Warborn, som är ledamot av Europeiska unionens parlament

Vår gäst i det här avsnittet av AI-podden är Jörgen Warborn, som är ledamot av Europeiska unionens parlament.

Jörgen delar med sig av vad som händer bakom ridån när det gäller att lyfta satsningarna på AI inom EU, men också vad som händer regelmässigt. Han ser ett behov av en seriös ökning av investeringarna i AI för att komma ikapp Nordamerika och Kina, eftersom Europa släpar efter och klyftan bara ökar.

Hans poäng är att detta är alla organisationers ansvar, inte bara på statlig nivå, utan även inom den privata sektorn. Vi måste öka de privata investeringarna rejält för att överbrygga klyftan med till exempel USA och Kina.

Han berättar också om vad han tycker om EU:s regelverk. Även om han anser att det är viktigt att vara försiktig, skadar de alltför strikta reglerna EU:s framsteg inom tekniken. Han tror på mindre regelverk för att säkerställa att Europa har samma resurser och förutsättningar för att vara med i ledartavlan inom AI. Jörgen och Ather diskuterar detta ämne mer ingående i det här avsnittet.

AI-podden med Jörgen Warborn, som är ledamot av Europeiska unionens parlament.
Soundcloud
Spotify