Avsnitt 106: AI inom Säkerhetspolisen

2023-09-12

AI inom Säkerhetspolisen

AI-podden med Anders Arpteg, Data Science Director på svenska Säkerhetspolisen

Den här veckan är vi glada över att ha Anders Arpteg, Data Science Director på Säkerhetspolisen, som gäst. Anders delar med sig av den mycket viktiga roll han och hans team har för att skydda Sverige från dåliga aktörer med hjälp av data och AI!

Anders Arpteg berättar varför han accepterade rollen och vad som är hans främsta drivkraft där. Han delar med sig av hur de arbetar och anpassar sig till den senaste AI-tekniken för att se till att de dåliga aktörerna förhindras från att skada allmänheten. Anders diskuterar de utmaningar som AI innebär, där onda aktörer blir mer effektiva med hjälp av AI, och därför på sätt och vis kan göra hans jobb mer utmanande. Med detta sagt beskriver han också hur AI används för att motverka skadliga handlingar.

Anders och Ather fortsätter med att diskutera framtiden för AI, EU:s position på området och vad som skulle krävas för att EU ska bli en viktig aktör.

Anders delar också med sig av några spännande praktiska AI-projekt som han genomförde under sommaren, där han såg överraskande bra resultat med hjälp av AI. Lyssna på avsnittet för att lära dig mer om det!

AI-podden med Anders Arpteg, Data Science Director på svenska Säkerhetspolisen
Soundcloud
Spotify