Avsnitt 111: AI för hållbarhet

2023-10-27

AI för hållbarhet

AI-podden med Nastaran Baleng-Soultani, medgrundare av Space Academy och RadCap Ventures

Den här veckan gästas vi av Nastaran Baleng-Soultani, medgrundare av Space Academy och RadCap Ventures.

Nastaran delar med sig av sina tankar om “AI-hypen” och trenderna för AI-startupinvesteringar. Hon beskriver de ultimata startup-miljöer där hon skulle vara intresserad av att investera i. I synnerhet uttrycker Nastaran sitt intresse för idéer där AI kan hjälpa oss att lösa klimatutmaningarna och bli mer hållbara, och hon ger ett par exempel. Utöver idén fokuserar Nastaran på teamet och teamets passion för att lösa de problem som de tar itu med.

Vad gör AI-startups grundade av kvinnor annorlunda? Detta är en fråga som Nastaran besvarar. Även om hennes observationer inte visar någon skillnad mellan företag med och utan kvinnliga grundare, märker hon att kvinnliga grundare tenderar att fokusera på hållbarhet.

Ather frågar Nastaran om hon någonsin skulle investera i ett AI-företag enbart baserat på en presentation. Lyssna för att höra Nastarans tankar!

AI-podden med Nastaran Baleng-Soultani, medgrundare av Space Academy och RadCap Ventures
Soundcloud
Spotify