Avsnitt 114: Europa bör investera mer i AI

2023-11-17

Europa bör investera mer i AI

AI-podden med Kye Andersson, medgrundare och Chief Product Officer på Canucci

Denna veckas gäst hos AI-podden är Kye Andersson, medgrundare och Chief Product Officer på Canucci. Han är även författare till den nyligen publicerade Sifted-artikeln om det tekniska, och särskilt AI-gapet, mellan EU och USA och Kina.

Kye hävdar att vi har för mycket fokus på regleringar, särskilt på mindre sannolika scenarier, och att vi gör det svårare för innovationen i EU. Han understryker att det finns mer angelägna ämnen att diskutera när det gäller regleringar och samhällseffekter, snarare än att fokusera på att göra det extremt svårt att innovera inom AI-området.

Kye och Ather diskuterar hur EU bör förhålla sig till AI-utveckling och regleringar, vilka fördelar vi kan få i framtiden och hur ett framtida samhälle kan se ut.

AI-podden med Kye Andersson, medgrundare och Chief Product Officer på Canucci
Soundcloud
Spotify